Hogeschool of universiteit

Paarse Vrijdag

Afgelopen jaar sloegen COC Nederland en Student Pride NL de handen ineen om alle hogescholen en universiteiten paars te laten kleuren! Waarom? Omdat lhbti's in het hoger onderwijs nog altijd meer gepest en gediscrimineerd worden dan niet-lhbti's. En dat terwijl je studententijd juist een periode is om je eigen genderidentiteit en -expressie en je eigen seksualiteit te ontdekken. Dit kan heel bevrijdend zijn, maar dat moet natuurlijk wel in een veilige omgeving gebeuren.

Meedoen

Naast zichtbaarheid zetten we ons ook in voor concrete beleidsverbeteringen, zodat elke hogeschool en universiteit ook écht een fijne en veilige plek is voor iedereen. Hiervoor hebben we het Paars Manifest opgesteld. Lees en onderteken het manifest en strijd mee voor een hogeschool en universiteit waar diversiteit de norm is en niemand uitgesloten wordt.

Stap voor stap

1

Zet 10 december in je agenda

en zorg ervoor dat iedereen weet dat Paarse Vrijdag er aan komt. Voor sommige acties moet je al op tijd beginnen met de voorbereidingen!

2

Onderteken het Paars Manifest

en spreek je uit voor beleidsverandering op het gebied van seksuele en genderdiversiteit. In het manifest zijn de belangrijkste punten opgenomen die we dit academisch jaar nog geregeld willen hebben.

3

Maak een concreet plan

om ook na Paarse Vrijdag het onderwerp op de agenda te houden. Door samen te werken met andere organisaties en groepen, staan we sterker! Samen werken we dan aan een fijne en veilige plek voor iedereen.

Update Paarse Vrijdag 2021

We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen van Paarse Vrijdag 2021. Wij houden jullie op de hoogte!