Basisschool

Paarse vrijdag

Jezelf zijn is een feestje, en een feestje moet je vieren! Daarom kleuren we op Paarse Vrijdag (10 december) alle scholen paars. Jij doet toch ook mee?

Door als school of als klas mee te doen aan Paarse Vrijdag, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.

Stap voor stap

1

Bestel je Paarse Vrijdag pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat je mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig zoveel mogelijk juffen, meesters en kinderen uit om ook mee te doen!

2

Ontvang je pakket

en maak concrete plannen voor Paarse Vrijdag, 10 december. Zorg ervoor dat je al paarse kleding heb ingeslagen en leg het alvast apart zodat je helemaal klaar bent om aan de slag te gaan!

3

Aan de slag!

Gedurende de week kleurt de school steeds meer paars, en op vrijdag bereikt het zijn hoogtepunt! Maak een klassenfoto en stuur die aan ons op: de meest paarse foto wint een taart!

Paarse Vrijdag in de klas

Kleur op de week van Paarse Vrijdag (de week van 6 tot en met 10 december) zoveel mogelijk paars op school: denk aan posters, tekeningen, kleurplaten etc. En als klap op de vuurpijl dragen jullie op Paarse Vrijdag allemaal paarse kleding! Om je te helpen Paarse Vrijdag zo paars mogelijk te maken, en om ook in de lessen aandacht te besteden aan diversiteit, hebben we een gratis Paarse Vrijdag pakket gemaakt voor de gehele basisschool (onderbouw / middenbouw / bovenbouw). Benieuwd naar al ons lesmateriaal? Klik hier voor de lesbrieven.

Basisschool

Vorig jaar

Vorig jaar deden maar liefst 500 basisscholen mee aan Paarse Vrijdag: van Limburg tot aan Noord-Holland en van Groningen tot aan Zeeland!

Hiernaast zie je hoe Paarse Vrijdag er op het Comenius in Zeist uit zag afgelopen jaar.