Paarse Vrijdag

Door heel het land wordt op 9 december Paarse Vrijdag gevierd: De dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Steeds meer leerkrachten op het PO vieren Paarse Vrijdag. Doe jij ook mee?

Hiernaast zie je Petra: de juf van de leerlingen van groep 6 in Moordrecht. Op 9 december viert zij voor de derde keer Paarse Vrijdag met haar klas. Kijk hier hoe vijf andere kanjers Paarse Vrijdag vieren!

Stap voor stap

1

Bestel je Paarse Vrijdag pakket!

Vertel iedereen op jouw school alvast dat je mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Hang de posters op in de gang en in de lerarenkamer.

2

Bereid je voor!

Luister naar de podcastreeks "Juffen en Meesters op Regenboogles" over genderstereotypen, regenbooggezinnen, intersekse, een veilige schoolomgeving en nog veel meer. 

3

Aan de slag!

Kleur de school paars en ga aan de slag met het Paarse Vrijdag pakket. Hierin zit voor elke klas iets leuks om met het thema aan de slag te gaan!

Inhoud van het pakket

1

Paarse Vrijdag lesmateriaal

Het prentenboek "Storkie viert een feestje" met kleurplaten, twee gespreksgedichten en een handleiding met lesbrieven en concrete tips voor leerkrachten

2

De Paarse Vrijdag Spel Show

Bekijk hier samen met je klas de "Grote Paarse Vrijdag Spel Show" (speciaal voor de bovenbouw) en doe zelf mee met deze score-formulieren.

3

Extra's

Spullen om je school paars te versieren, zoals posters voor in de gang en in de docentenkamer, vlaggetjes, regenboogschmink en meer!

En wil je zelf extra boeken bestellen? Dat kan via queerkinderboeken.