Basisschool

Paarse vrijdag

Jezelf zijn is een feestje, en een feestje moet je vieren! Daarom kleuren we op Paarse Vrijdag alle scholen paars. Jij doet toch ook mee?

Door als school of als klas mee te doen aan Paarse Vrijdag, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.

Meedoen

Kleur op de week van Paarse Vrijdag (de week van 7 tot en met 11 december) zoveel mogelijk paars op school: denk aan posters, tekeningen, kleurplaten etc. En als klap op de vuurpijl dragen jullie op Paarse Vrijdag allemaal paarse kleding. Om je te helpen Paarse Vrijdag zo paars mogelijk te maken, en om ook in de lessen aandacht te besteden aan diversiteit, hebben we een gratis Paarse Vrijdag pakket gemaakt met daarin hele mooie posters, twee bijzondere Paarse Vrijdag gedichten, een werkboekje met les-ideeën, een boekenlijst en héél véél paars knutselmateriaal!

Bekijk hoe deze school vorige jaar Paarse Vrijdag vierde!

Basisschool

Stap voor stap

1

Bestel je Paarse Vrijdag pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat je mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig zoveel mogelijk juffen, meesters en kinderen uit om ook mee te doen!

2

Ontvang je pakket

en maak concrete plannen per dag in de week van Paarse Vrijdag. Leg je paarse kleding alvast apart, en doe mee aan de klassendeur-challenge!

3

Aan de slag!

Gedurende de week kleurt de school steeds meer paars, en op vrijdag bereikt het zijn hoogtepunt! Maak een klassenfoto en stuur die aan ons op: de meest paarse foto wint een taart!

Alle pakketten zijn op!

Gelukkig hebben we ook veel materiaal digitaal: download hier de posters (onderbouw, middenbouw, bovenbouw), de gedichten, het werkboekje en de boekenlijst.

Als je op de reservelijst wilt staan voor een 'echt' pakket per post, vul dan het formulier hiernaast in. Vanwege de drukte is het helaas niet mogelijk om per email te informeren naar de status van de pakketten. Als er pakketten over zijn, dan sturen we die automatisch aan je op.

Daarnaast kan je natuurlijk altijd meedoen aan Paarse Vrijdag door op 11 december zoveel mogelijk paars te kleuren! Heel veel succes en plezier!

Het lijkt erop dat er voor jou school al een pakket is besteld. 

Mocht je vragen hebben en/of een reden hebben om nog een pakket te bestellen, dan kun je een mailtje sturen naar gsa@coc.nl

Staat jouw school hier niet tussen? Probeer dan eens te zoeken via de straatnaam, plaatsnaam of het tweede woord van de schoolnaam. Vind je je school nog steeds niet? Neem dan contact op met gsa@coc.nl en dan regelen we het voor je!