Basisschool

Paarse vrijdag

Jezelf zijn is een feestje, en een feestje moet je vieren! Daarom kleuren we op Paarse Vrijdag (9 december) alle scholen paars. Jij doet toch ook mee?

Door als school of als klas mee te doen aan Paarse Vrijdag, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.

Stap voor stap

1

Bestel je Paarse Vrijdag pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat je mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig zoveel mogelijk juffen, meesters en kinderen uit om ook mee te doen!

2

Ontvang je pakket

en maak concrete plannen voor Paarse Vrijdag, 9 december. Zorg ervoor dat je al paarse kleding heb ingeslagen en leg het alvast apart zodat je helemaal klaar bent om aan de slag te gaan!

3

Aan de slag!

Gedurende de week kleurt de school steeds meer paars, en op vrijdag bereikt het zijn hoogtepunt! Maak een klassenfoto en stuur die aan ons op: de meest paarse foto wint een taart!

Vorig jaar

Vorig jaar deden maar liefst 1200 basisscholen mee aan Paarse Vrijdag: van Limburg tot aan Noord-Holland en van Groningen tot aan Zeeland!

Hiernaast zie je hoe Paarse Vrijdag er op het Comenius in Zeist uit zag afgelopen jaar.

Bestel nu je gratis Paarse Vrijdag pakket

Paarse Vrijdag 2022 zit er al weer aan te komen!

Wil jij zeker zijn van een pakket? Bestel dan nu, en dan zal het pakket eind november/begin december voor je deur staan.

De pakketten zijn voor basisscholen helemaal gratis!

Heb je nog vragen? Of staat je school er niet tussen? Je kan ons bereiken door een mailtje te sturen naar: basisschool@coc.nl

Het lijkt erop dat er voor jouw school al een pakket is besteld. 

Helaas is het niet mogelijk om een tweede pakket te bestellen, ook niet als je school erg groot is. Gebruik het pakket dan als een starters-kit, en vul het zelf aan met paarse ballonnen, paarse slingers en bandjes gemaakt van paars lint en kralen. Veel succes met de voorbereidingen!

Staat jouw school hier niet tussen? Probeer dan eens te zoeken via de straatnaam, plaatsnaam of het tweede woord van de schoolnaam. Vind je je school nog steeds niet? Neem dan contact op met gsa@coc.nl en dan regelen we het voor je!