Paarse vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december (dit jaar dus 9 december) je school paars te kleuren, zetten jullie je in voor seksuele- en gender-diversiteit op school.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment in in de lessen aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Op de website van het GSA Netwerk vind je tips over. Kijk ook de Paarse Vrijdag Talkshow samen met jouw klas!

Stap voor stap

1

Kom bij elkaar als GSA

om te bespreken hoe je Paarse Vrijdag gaat organiseren, en wat je daarvoor nodig hebt. Lees hier alle tips uit het GSA Actieboek!

2

Bestel je pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat jouw school mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig ook zoveel mogelijk docenten uit om mee te doen!

3

Pak groots uit

tijdens Paarse Vrijdag zelf! Draag paars, deel paarse cupcakes uit, en maak de meest paarse klassenfoto! De winnende klas ontvangt een toffe prijs! Voor meer informatie zie onze Instagram

NIEUW: De Paarse Vrijdag Talkshow!

Dit jaar is ook voor het eerst de Paarse Vrijdag Talkshow! In deze show gaat presentatrice Lotte van Eijk in gesprek met de Paarse Vrijdag poster modellen van dit jaar over thema’s als: identiteitsontwikkeling, queerness, gender en geloof. Deze talkshow is speciaal ontwikkeld, zodat docenten op een laagdrempelige en toegankelijke manier het onderwerp seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar kunnen maken in de klas.

Bekijk de Paarse Vrijdag Talkshow hier!

Alle pakketten zijn op!

Al onze pakketten zijn helemaal op en vergeven! De laatste posters worden nu uitgezocht en 5 december verstuurd.

Wil je nog wat tips hoe je aan de slag kunt gaan om Paarse Vrijdag tot een succes te maken? Klik dan hier! Of check onze Instagram!

Veel succes met alle voorbereidingen van Paarse Vrijdag! 💜

Liefs,

Het GSA Netwerk

P.S. Vergeet ons niet te taggen op jullie socials! 💜 Sharing = Caring!