Paarse vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december (dit jaar dus 9 december) je school paars te kleuren, zetten jullie je in voor seksuele- en gender-diversiteit op school.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment in in de lessen aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Op de website van het GSA Netwerk vind je tips over!

Stap voor stap

1

Kom bij elkaar als GSA

om te bespreken hoe je Paarse Vrijdag gaat organiseren, en wat je daarvoor nodig hebt. Lees hier alle tips uit het GSA Actieboek!

2

Bestel je pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat jouw school mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig ook zoveel mogelijk docenten uit om mee te doen!

3

Pak groots uit

tijdens Paarse Vrijdag zelf! Draag paars, deel paarse cupcakes uit, en maak de meest paarse klassenfoto! De winnende klas ontvangt een toffe prijs!

Inhoud van het Paarse Vrijdag Actiepakket 2022

Dit jaar gaan we weer uitbundig Paarse Vrijdag vieren op vrijdag 9 december! Maar je zult je vast afvragen... wat zit er nou in het Paarse Vrijdag actiepakket van dit jaar?

Net zoals andere jaren zitten er in het pakket:

  • Posters

  • Flyers (Jong&Out en Genderpraatjes)

  • maar ook... de Paarse Polsbandjes!

Kan je niet wachten om dit jaar weer de polsbandjes uit te delen en om de Paarse Vrijdag posters op te hangen bij jou op school? Bestel dan nu het Paarse Vrijdag pakket onder het kopje 'Bestellen'

Alle pakketten zijn op!

Al onze pakketten zijn helemaal op en vergeven! De laatste posters worden nu uitgezocht en 5 december verstuurd.

Wil je nog wat tips hoe je aan de slag kunt gaan om Paarse Vrijdag tot een succes te maken? Klik dan hier! Of check onze Instagram!

Veel succes met alle voorbereidingen van Paarse Vrijdag! 💜

Liefs,

Het GSA Netwerk

P.S. Vergeet ons niet te taggen op jullie socials! 💜 Sharing = Caring!