Paarse vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december (dit jaar dus 10 december) je school paars te kleuren, zetten jullie je in voor seksuele- en gender-diversiteit op school.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment in in de lessen aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Op de website van het GSA Netwerk vind je tips over!

MBO

Meedoen

GSA’s organiseren Paarse Vrijdag om een aantal redenen:

  1. Zichtbaarheid van de GSA zelf

  2. Steun van de schoolleiding voor de GSA

  3. Steun van je medeleerlingen voor de doelen van de GSA

  4. Steun voor iedereen die onzeker is om wie of wat ze zijn

  5. Extra leden werven voor de GSA

MBO

Stap voor stap

1

Kom bij elkaar als GSA

om te bespreken hoe je Paarse Vrijdag gaat organiseren, en wat je daarvoor nodig hebt. Lees hier alle tips uit het GSA Actieboek!

2

Bestel je pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat jouw school mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig ook zoveel mogelijk docenten uit om mee te doen!

3

Pak groots uit

tijdens Paarse Vrijdag zelf! Draag paars, deel paarse cupcakes uit, en maak de meest paarse klassenfoto! De winnende klas ontvangt een toffe prijs!

Alle pakketten zijn op!

Al onze pakketten zijn helemaal op en vergeven! De laatste pakketjes worden nu uitgezocht en volgende week (week 48) verzonden.

Download hier de Paarse Vrijdag posters van dit jaar.

Voor Paarse Vrijdag lessen voor docenten klik hier.

Wil je tips hoe je aan de slag kunt gaan om Paarse Vrijdag tot een succes te maken? Klik dan hier! Als je meer materiaal wilt downloaden klik dan hier en kijk onder het kopje 'Downloads'

Veel succes met de voorbereidingen voor Paarse Vrijdag!