Tanja ontmoet...

In aanloop naar Paarse Vrijdag 2023 trok presentatrice en Paarse Vrijdag ambassadeur Tanja Jess het land in om in gesprek te gaan met leerkrachten en ouders.

Wat houdt Paarse Vrijdag nu eigenlijk in? Op welke manier is dit thema relevant voor kinderen? En welke boodschap hopen de leerkrachten de kinderen mee te geven? Benieuwd naar deze antwoorden? Volg Tanja in de onderstaande videoreeks, voor de verhalen achter Paarse Vrijdag. 


In 2024 wordt Paarse Vrijdag op 13 december gevierd.

Meester Carel-Vincent

Meester Carel-Vincent is kleuterleerkracht in Den Helder. Met het vieren van Paarse Vrijdag, geeft hij een signaal af dat school een veilige plek is om vragen te stellen.

Directeur Kim

Kim is schooldirecteur in Kollum. Als directeur ziet ze het als haar verantwoordelijkheid om samen met collega's een visie te ontwikkelen op het thema diversiteit.

Ellen & Rianne

Ellen en Rianne zijn ouders uit Kollum. Ellen is blij dat haar zoontje op school goed kan praten over jezelf zijn. Rianne maakt zich zorgen om discriminatie in de maatschappij en is blij dat haar kind iets anders mee krijgt op school.

Juf Teagan

Juf Teagan is leerkracht in de onderbouw in Zwolle. Doormiddel van prentenboeken laat zij haar leerlingen de diversiteit van de wereld zien.

Juf Ayse

Juf Ayse is leerkracht in de bovenbouw in Utrecht. Om er voor te zorgen dat ook thuis iedereen begrijpt wat Paarse Vrijdag inhoudt, organiseert zij speciale informatieavonden voor ouders en verzorgers.

Directeur Koen

Koen is schooldirecteur in Middelharnis. Na het vieren van de eerste Paarse Vrijdag op zijn school, werd er niet meer met homo gescholden op het plein.

Ben je benieuw naar Paarse Vrijdag? Bestel nu gratis en vrijblijvend het Paarse Vrijdag pakket voor basisscholen