Ontmoet de leerkrachten...

Deze leerkrachten leggen uit waarom, en hóé ze Paarse Vrijdag vieren

Door heel het land wordt op 9 december Paarse Vrijdag gevierd: de dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Doe jij ook mee?

Natuurlijk viert elke school op hun eigen manier Paarse Vrijdag: van heel groots, tot wat kleiner. Dat is allemaal goed: het belangrijkste is dat er aandacht voor is. Onderstaande leerkrachten vertellen waarom, en hóé zij Paarse Vrijdag vieren.

Ben je ook geïnspireerd? Bestel dan snel hier je pakket, voordat ze op zijn!

Juf Petra

Petra is de juf van de leerlingen van groep 6 in Moordrecht. Op 9 december viert zij voor de derde keer Paarse Vrijdag met haar klas.

Meester Djimondi

Meester Djimondi geeft les aan de kleuters in Nijmegen en draagt als bondgenoot ook zijn steentje bij.

Meester Joost

Joost is meester van groep 6 in Amsterdam en legt uit hoe hij in zijn klas stereotypen doorbreekt.

Juf Carla

Bij Juf Carla (Drostenburg, Amsterdam) kunnen kinderen met alles bij haar terecht. Haar leerlingen hebben daar veel baat bij.

Meester Reno

Reno is leerkrachtondersteuner in Baarn en versiert op zijn school samen met de leerlingen de benedenhal tot de bovenhal paars, van groep 1 tot en met groep 8.

Meester Peter

Meester Peter (groep 7 en 8 in Eersel) maakt van Paarse Vrijdag echt een feestje: zelfs kinderen uit de andere klassen kwamen langs om mee te doen.